Volvo започват да продават колите си онлайн

VolvoVolvo ще заложи на напълно нов подход към клиентите си с маркетингова стратегия, наречена „Volvo Way to Market“. Планът предвижда увеличение в рекламния бюджет на компанията, която започва да продава моделите си онлайн директно на клиентите си в световен мащаб, предават от fakti.bg.

Шведите обещават, че това няма да засегне досегашните продажби на дилърите. Те ще отговарят за доставката на моделите поръчани онлайн. Първите тестове на продажбите онлайн са проведени в Щатите със специална версия на XC90, която е била разпродадена за 47 часа, а също и за 120-те броя спортни Polestar модели.

Volvo ще ограничи и участията си на автосалони, като ще покрива само трите големи изложения в Женева, Детройт и Шанхай/Пекин. Вместо да се показва по други събития, компанията иска да организира свое годишно представяне на концептуални и бъдещи модели.

Стратегията ще ограничи и спонсорствата, без да засяга единствено Volvo Ocean Race, тъй като при всички положения ще има недоволни от това действие. Една от другите главни идеи е да се подчертава „скандинавският дух“ и това да бъде извършвано от вносителите и дилърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *