Sony демонстрираха „шлем” за виртуална реалност

Project MorpheusПодобно на повечето производители на мултимедийни устройства, Sony също се включи в борбата за покоряване на виртуалната реалност. Японците демонстрираха в Сан Франциско прототип на такова устройство, което носи названието Project Morpheus.

От началото на разработка на тази джаджа вече изминаха три години, но както вече стана ясно, това все още не е серийната версия, предават от fakti.bg. Японците обаче са съвсем близко до нея, защото чрез Project Morpheus ще се тестват различни компютърни игри.

Що се отнася до техническите характеристики на Project Morpheus, на този етап се знае, че резолюцията на екрана е 1920х1080 пиксела. Т. нар. обзорен ъгъл е над 90 градуса, а датчикът за движение на главата е с висока честота на обновяване.

Естествено Project Morpheus ще е съвместим с другите устройства на компанията за виртуални развлечения, каквито са например PlayStation Camera и контролерът PS Move. На този етап новото устройство на Sony е включено към мрежата посредством петметров кабел, но се очаква наличието на безжична връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *