93-годишен изнасилил четири сестри на възраст между 7 и 15 години

Карл Джоузеф Краус93-годишен мъж се изправи вчера пред съда в Тайланд по обвинение в изнасилването на четири сестри, докато живеел в източноазиатската страна. Карл Джоузеф Краус трябваше да бъде пренесен на ръце от затворническия автобус от други затворници до инвалидната си количка, с която да бъде закаран до скамейката за подсъдимите в съд в провинция Чианг Маи в северната част на страната. Той е обвинен в това, че е изнасил момичетата, на възраст между седем и петнадесет години, през 2010 г. След ареста му и пускането му под гаранция, Краус се опита да избяга в Мианмар. Но тамошните власти го върнаха на Тайланд, защото той не разполагал с валидна виза.

В момента адвокатите му се опитват да издействат оттегляне на обвиненията в изнасилване с мотива, че той е твърде стар, за да бъде съден. Миналият месец австралиецът сподели пред „Сидни Морнинг телеграф“: „Ще умра преди края на процеса. Нищо лошо не съм направил“.

Краус е германец, роден в Австралия. Той страда от редица сериозни заболявания, като деменция и рак, според неговите адвокати. Въпреки това, докато бе пуснат под гаранция, той бе видян да шофира автомобил и въобще нямал вид на болен човек.

Бившият служител на австралийските железници живеел в Тайланд от повече от десетилетие, когато срещнал за първи път момиченцата през 2008 г. Според полицията, Краус им предложил да ги учи на английски и ги убедил да му дойдат на гости, където ги черпил с шоколад и им давал пари.

Момичетата обаче казали на родителите си, че той ги нападнал сексуално и те на свй ред сигнализирали за случилото се в полицията. Стражите на реда са открили над 100 порнографски снимки в компютъра на Краус. Много от тях са били изпращани до други страни.

Краус също твърди, че му е поискан подкуп от 10000 британски лири, за да се прекрати делото срещу него.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *