9 ценни съвета, с които да намалите усещането за стрес

стресУсещането за стрес не ни напуска, а ние не правим нищо по въпроса, така обаче си вредим не само в здравословен план

Ако усещането за стрес е непрекъснато с нас, се спирате за по-качествени резултати. Това не вреди само на здравето ни.

Подобно напрежение може да настъпва от ежедневните дела, както и заради неоправдани очаквания. Просто трябва да приемем, че нещата са се случили по начин, по който не сме желали или пък различен от него, но това не ги прави непременно лоши.

Когато надеждите ни са прекършени е трудно, но трябва да продължим с вяра и вдигната глава. Тогава не само бързо ще предоолеем натрупания стрес, но и ще сме готови за следващите предизвикателства, които могат да ни направят далеч по-щастливи.

Ние винаги получаваме това, от което имаме нужда, така че няма за какво да се тревожим.

Ето девет начина, които ще ни помогнат в борбата със стреса:

Дистанцирайте се

Не само от хората, но и от проблема. Трябва да го видите с външни очи, да излезете от детайлите, за да може да си го изясните. А и ще вземете дъх, ще си починете, за да помислите за себе си в дългосрочен план, пише Мениджър Нюз.

Благодарете

Ако се изпълните с благодарност, червеят, наречен стрес ще избяга моментално. Независимо дали се радвате или плачете, позволете на ситуацията да бъде, като си представите какви възможности ви предстоят. Вярвайте на интуцията си, ще станете по-силни.

Дишайте

Дишайте, не се гневете напразно и не говорете прекалено. Бъдете пример за околните, поправете се, не променяйте тях.

Простете

Нали знаете, че няма нужда да се наказвате за грешките на останалите?!

Направете промяната

Ако има нещо, което е във вашите ръце и може да го промените, направете го. Другото не е по силите ви, загърбете го, не губете енергията си и не се товарете излишно. Не трупайте стрес.

Затворете страницата завинаги

Миналото затова е минало… Живейте сега!

Запазете индивидуалността си

Не жертвайте своята същност, за да угодите на някого, бъдете верни на нея, това със сигурност ще ви отведе на правилното място.

Чуждото мнение… всеки го има!

Откога чуждото мнение стана по-важно за вас, отколкото вашият глас?!

Не се концентрирайте върху странични и маловажни думи на хора, които не са от значение за вас. Освобедете се от всеки, който ви създава спънки, независимо от какво естество, защото това води до стрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *