79 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС, 15 СА В СЪРНИЦА

virus

Починали са трима души

79 са положителните проби за коронавирус от направени 1777 направени проби за последното денонощие. Потвърдените в България случаи стават 2889, от които активни са 1099. В болница се намират 161 пациенти, като 13 от тях са настанени в интензивни структури.

Новите случаи се разпределят по области: Бургас – 2; Враца- 1; Кърджали- 1; Пазарджик- 16; Плевен- 4; Пловдив- 1; Разград- 2; Сливен- 16; София област – 5; София град – 18; Шумен- 12; Ямбол- 1.

Нови 15 установени с коронавирус жители от Сърница са установени през вчерашния ден. Всички установени са свързани с цеха за производство на играчки или контактни с тях. Днес продължава да се взимат проби от контактни лица от първи и втори ред. Вчера са взети 59 проби. С изключение на една жена всички заразени са в добро състояние, без симптоми. Жената, която е със симптоми, е настанена в болницата във Велинград.

Според Националната информационна система у нас новият коронавирус е констатиран при 302 лица-медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в София, Сливен и Ямбол.

167 са починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19.

През изминалите 24 часа са регистрирани 3 нови смъртни случая. Касае се за:Жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване;Мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване;Мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *