498 ЗАРАЗЕНИ, 31-ГОДИШЕН БЪЛГАРИН С COVID-19 ИЗДЪХНА В ЛОНДОН

Shtab (2)

34 общо са излекуваните – има по двама нови пациенти от ВМА и „Пирогов“

498 са вече случаите на коронавирус у нас. Това стана ясно на редовния брифинг на Оперативния щаб. Новата област, която се отбелязва на картата на COVID-19 в страната е Враца.

Отчетените за последното денонощие положителни проби са в: София – 8, Бургас – 2, Пазарджик – 2, Добрич – 1, Варна – 1, Благоевград – 1, Видин – 1, Враца – 1, Кюстендил – 1, Ловеч – 1, Сливен – 1, Стара Загора – 1.

В Добрич 1-годишно бебе е с ларингит и с потвърдена проба за коронавирус. Родителите му също са с положителни проби за COVID-19. Едната от отчетените положителни проби в Бургас е на 34-годишен мъж от Несебър, който се завърнал от Банско на 1 април.

Изследва се приет в болница и починал късно снощи мъж. Той е бил със сърдечна недостатъчност, но има подозрения, че в бил заразен с Covid-19.

Вчера имаме много сериозно съобщение от посолството ни в Лондон – 31-годишен българин е починал от коронавирус в Лондон, съобщи на редовния брифинг началникът на Военномедицинската академия и председател на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

31-годишният българин е бил без данни за придружаващи заболявания, уточни Мутафчийски.

Същевременно вчера, 3 април, в 21.00 ч. в България е починал пациент, който е хоспитализиран същия ден със сърдечна недостатъчност и е интубиран. Очакват се резултатите от изследванията му, но пациентът е бил силно суспектен за COVID-19, съобщи председателят на Националния оперативен щаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *