24 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС ЗА 24 ЧАСА, ОБЩО ЗАРАЗЕНИТЕ СА 522-МА

3P1A7487

За последните 24 у нас са регистрирани нови 24 случая на заразени с COVID-19 у нас. Общият брой на заразените е 522, съобщиха от националния оперативен щаб. В болница са приети 10, изследвани са към 400 лица.

13 от новозаразени са в област София. Осем са амбулаторни случая. Бургас тази нощ има един заразен, момче на 17 години. Трима са в Стара Загора, двама мъже в Перник, в Сливен има две жени в болница, в Русе е заразен мъж, който се лекува в домашни условия, в Пловдив има заразен мъж, също е приет в болница, в Кърджали има един заразен.

За изминалото денонощие жертвите вече се отброяват до четири, след като при един починал мъж в „Пирогов“ е установена положителната проба за коронавирус. Общо в страната 18 са починалите от коронавируса.

Излекувани са 37. Новите са трима потвърдени с две отрицателни проби – жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград. Общо 23 мъже, 14 жени, средна възраст 47 години.

Утре се открива лаборатория в Пирогов, в нея ще работят молекулярни биолози от БАН. Лаборатории ще заработят и УМБАЛ „Св. Анна“ и Александровска. И трите лаборатории ще работят с PCR. С такива тестове работят и три частни лаборатории в София. Столичното РЗИ също минава на обучение за изследване на коронавирус. В Пловдив и Плевен стартират работа две лаборатории.

Над 1 милион и 200 хиляди са вече официално регистрираните случаи на заразяване с COVID-19 по света, като само за последното денонощие те са повече от 83 хиляди, показват данните от Worldometers. Излекуваните са над 246 хиляди, смъртните случаи са близо 65 хиляди. 42 хиляди души са в тежко състояние.

Излекуваните са 79% от всички приключени случаи,а починалите – 21%. Този показател показва трайна тенденция към влошаване. Преди две седмици излекуваните бяха 91%, а случаите с летален изход – 9%.

В това отношение особено тревожна е картината във Великобритания, където жертвите на болестта са 4313, а излекуваните – едва 135. Общият брой на заразените в страната е 41 903.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *