24 НОВИ ПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

3P1A6815

От началото на кризата са потвърдени 648 случая

24 са новоустановените случаи на коронавирус за последните 24 часа. Така общо случаите у нас са 648. Спрямо информацията, подадена вчера в 17 часа от МЗ, новоустановените случаи са 13. От последните 24 случая – 15 са в София: в „Пирогов“ са шестима, в „Света София“ – един, в Инфекциозна болница – един, в „Токуда“ – един, шестима са амбулаторни.

560 са активните случаи с инфекция, от които 231 са на болнично лечение, отчете шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски. 32 се намират в интензивно отделение.

26 са вече смъртните случаи след като два случая са потвърдени лабораторно. Пациентите са починали през изминалите дни, но се очакваха резултите от пробите.

Излекувани са 62. Осем са изписани през последното денонощие – във ВМА -3, Велико Търтново – един, Варна – един, Бургас – двама, Видин – един. Общо 40 мъже и 22 жени на средна възраст 48 години.

На въпрос за имунитета срещу коронавирус на преболедувалите туберкулоза Венцислав Мутафчийски заяви, че това засега е само научна хипотеза, за която няма достатъчно потвърждение. „Надяваме се да е така“, посочи Мутафчийски.

Да уважаваме 99.9% от населението, което спазва мерките и са самоограничава вече толкова време. Това е едно от неприятните неща, които можем да си самопричиним – да развалим модела, коментира още Мутафчийски на въпрос ще иска ли затягане на мерките. Като конкретика той посочи задължителното носене на маски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *