14 годишен тийнейджър изглежда като старец (ВИДЕО)

тийнейджър изглежда като старецЗаради много рядко генетично заболяване, от което страдат само 80 души на планетата, индийско момче на 14 години живее в тяло на столетник.

Болестта кара тялото на Али Хюсеин да остарява осем пъти по-бързо от нормалното. Става въпрос за прогерия, която причинява бързо стареене, като страдащите от нея са силно податливи на артрит, проблеми с очите, сърдечни болести и плешивост.

Реалните шансове на Али да доживее до 14 години са много малки, тъй като това е пределната продължителност на живота при болните от рядката болест, пише. Заради нея семейството на момчето е изгубило 5 деца, но имат и две дъщери, които не са наследили злокобното заболяване. Родителите на Али са първи братовчеди и са станали семейство след като бракът им бил уреден от техните семейства.

След като започват да се раждат такива деца, родителите се консултират с лекар, който след дълги изследвания заключава, че става въпрос за Прогерия – нелечима болест.

Диагнозата обаче не спира подигравките на хората по улиците, които смятали, че има някаква нечестива сделка между дявола и семейството.

Заради тези проблеми, свързани с бездушието и мнителността на хората, всички болни деца спрели да ходят на училище, за да престане непрекъснатия тормоз върху тях.

Али обаче не спира да мечтае да стане нормален човек, който си играе, ходи на училище, спортува. Понякога момчето изпада в депресия, но през повечето време той се опитвам да гледа от позитивната страна на своя живот.

Източник: lechitel.net

http://www.youtube.com/watch?v=P1np1B7tn3Y

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *