14 – годишен младеж показа как се краде кола

14 - годишен младеж показа как се краде колаЕдин интересен експеримент, направен от компанията Delphi Automotive, събра група ученици, които заедно с професионални инженери и експерти се опитаха да повишат безопасността от кражба на съвременните автомобили. Най-изненадващото в този нестандартен експеримент е, че 14-годишен ученик, който според хората от Delphi Automotive изглежда като 10-годишен, успя да отвори автомобил с подръчни материали.
От компанията не посочват марка и модел на колата, но става ясно, че тя е съвременна. Ученикът, името на който също не се назовава, е изслушал съветите на експертите, отишъл е до най-близкия магазин за електронни компоненти и е купил части за $15. На следващия ден е дошъл с готово устройство, което без проблем отваря автомобила. Ученикът е демонстрирал и как дистанционно могат да се командват чистачките, фаровете и мигачите на автомобила.
Тийнейджърът дори е направил така, че светлините на колата да светят в такт с мелодия от неговия мобилен телефон, който в случая е бил iPhone. Инженерите отбелязват, че устройството не може да повлияе на кормилната и спирачна системи, но то показва колко уязвими са новите автомобили. Към експеримента и най-вече към резултатите от него веднага са се заинтересували три от големите автомобилни компании в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *