Японците купуват самолети за 2.2 млрд. USD

Японците купуват самолети за 2.2 млрд. USDНай-голямата японска авиокомпания – ANA Holdings Inc., купува 15 пътнически самолета на обща стойност 259 млрд. иени (2.2 млрд. USD), съобщава агенция Bloomberg. Осем от тях ще са Boeing и 7 Airbus. Самолетите ще бъдат доставени в периода 2015-2021 г.

ANA започна да увеличава авиопарка си през 2014 г. Още през март миналата година направи поръчка за 70 самолета от Boeing и Airbus.

В продължение на много години – от Втората Световна война, досега Boeing доминираше на японския авиационен пазар. Едва през 2013 г. Japan Airlines Co. за пръв път поръча самолет Airbus, което позволи на европейския концерн да развие пазара в региона.

Чистата печалба на Boeing за миналата година е 19%. Европейският авиоконцерн Airbus обяви, че за момента има забавяне в доставките на новия A350, както и за опасността от преустановяване на производството на най-големия в света пътнически самолет Airbus A380, каза преди време на пресконференция Харалд Вилхелм, финансов директор на концерна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *