Шок: Троен убиец в листите на БСП!

Радо КранаДен след ден на бял свят започнаха да излизат разкрития за това кой всъщност е Радо Крана.

Оказва се, че през 90-години той се опитвал да се залепи към някой от големите за онова време мафиоти. Детективът Марин Маринов – единственият жив свидетел на убийството на подземния бос Иво Карамански, разкрива пред в. „Всеки ден“, че за известно време Каратанчев се вживявал като човек за поръчките на Карамански, пише БЛИЦ.

„Иво и Каратанчев се познаваха добре. И двамата бяха бивши гребци. Бащата на Сесил искаше да става мутра. Дори се правеше на такъв. Походка, поглед, въобще подражаваше ни. Като цяло тази гледка беше много смешна. Каратанчев определено по това време го влечеше бандитството. Иво обаче никога не вземал насериозно тези негови желания.

Срещите между двамата бяха повеча приятелски и по-малко бизнес. Те се познаваха от години. Той, Иво, познаваше страшно много хора. Може да е помагал с пари на Радо, но не мога да го твърдя със сигурност, защото никога не съм бил пряк свидетел на естеството на разговорите“, разказа пред в. „Всеки ден“ бившия бодигард на Иво Карамански – Марин Маринов.

Близкото приятелство между Каратанчев и Карамански е датирало между 1992 и приключило със смъртта на Кръстника през 1998 година. По това време гангстерът действал на принципа „и сам войнът е воин“ и успешно мачкал останалите групировки, сред които останалите мастодонти СИК и ВИС.

„Радо Каратанчев е разбойник. Не искам дори да си спомням за това лице“, каза бившият му съпартиец Жорж Ганчев. Според него бащата на Сесил, който дори бе депутат в бизнесблока му, го ограбил брутално. Ганчев препоръча всички, които искат да разберат що за човек е Радослав, да прочетат делото, което се водило срещу него за убийството на трима човека.

През май 1999 година Радо с автомобила си – служебен „Мерцедес“ на Народно събрание блъснал „Лада“ край Долни Дъбник и при катастрофата на място загинали трима пътници в соцвозилото – баба, дядо и внуче. Минало много време преди да бъде започнато дело срещу убиеца и впоследствие бившият политик и спортист не понесъл тежки последствия. Получил само условна присъда и веднага след това се качил пак на автомобил. „Много е вероятно да е подкупил съдиите“, предположи Жорж Ганчев.

Източник: в-к „Марица“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *