ШЕСТИМА АРЕСТУВАНИ ПРИ АКЦИЯ В ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“

DFZ akciya bgnes

Операцията е по досъдебното производство срещу Миню Стайков

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на шестима служители от Държавен фонд „Земеделие“ за престъпление по служба. Сред тях са заместник изпълнителният директор на ДФЗ, директори на дирекции и други.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документивъв връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.  Всички шестима души са задържани за 24 часа. В рамките на тези 24 часа екипът от следователи на спецпрокуратурата ще прецени колко от тях да бъде привлечени към наказателна отговорност и колко да бъдат задържани за постоянно.

Малко преди 12 ч., когато на място бяха извикани журналисти за брифинг, бяха изведени с белезници двама мъже и една жена.

Действията, които се разследват прокуратурата са от времето, когато изпълнителен директор на ДФЗ е бил бившият земеделския министър Румен Порожанов. Към настоящия момент няма доказателства, които да го обвиняват, но ако бъдат събрани такива, медиите ще бъдат уведомени, увериха от обвинението на брифинга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *