ЧЕШКИЯТ ПРЕМИЕР БАБИШ: ФОЛКСВАГЕН ПРАВИ ГОЛЯМА ИНВЕСТИЦИЯ В ТУРЦИЯ

Babish bgnes

Явно все пак финалното решение на концерна е взето и то не е в полза на България

Германският концерн “Фолксваген” прави голяма инвестиция в Турция, обяви чешкият премиер Андрей Бабиш по време на посещението си в южната ни съседка, съобщават вестник “Хюриет” и “Хабер7”.„Чухме, че “Фолксваген” прави голяма инвестиция в Турция. Господа управители, време е да инвестирате и в разговори с политиците . Чехия е голям производител на автомобилни части. Ние сме на лидерската позиция в тази област и със сигурност приветстваме сътрудничеството“, заяви още чешкият премиер Андрей Бабиш.

Миналата седмица няколко западни медии съобщиха, позовавайки се на свои източници, че германският автомобилен концерн ще инвестира 1 милиард евро в автомобилен завод в Турция, а представители на компанията провеждат разговори в Анкара за данъчната ставка на произвежданите автомобили.

В последното си официално изявление “Фолксваген” обяви, че финалното решение къде ще е заводът – в Турция или България – все още не е взето.

Според немската телевизия n-tv, алтернатива на Турция е България. Решението да бъде избрана Турция е политически спорно, защото Европейският съюз обвинява турския президент Реджеп Ердоган в ограничаване на свободата на словото и на правото на демонстрация. “Фолксваген” вижда дефицита на демокрация в Турция, коментира телевизия n-tv, но концернът възразява на това с факта, че Турция от години е кандидат за членство в Евросъюза.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *