Червеният олигарх Цветан Василев – лукс и страх

ДанниЛуксозна резиденция с бронирани стъкла гради печално известният банкер Цветан Василев.

Легендарният „Кристал“, претърпял през годините много трансформации и по-известен в ново време като бившия рибен ресторант „Тамбукту“, се ремонтира трескаво от няколко месеца.

Собственикът на банката, която държи повече от половината държавни пари – КТБ, преобразява целия ресторант в място, на което да посреща лични гости. Идеята е те да получат нужното удобство по време на срещи и разговори и да не бъдат публично разпознавани,  риск, който крият срещите в ресторанти и хотели.

На огромната площ има обособени отделни помещения за срещи и преговори. Гостите могат да бъдат настанявани и за по-дълъг период, ако се налага. Има предвидени луксозни удобства, които са на тяхно разположение.

Допълнително екстериорно решение са бронирани стъкла, които опасват отвън фасадата на резиденцията в частта й непосредствено над градинката. Създава се усещането за ценен музеен експонат. Очевидно мустакатият банкер и неговите приятели нямат много приятели. Друга подходяща аналогия за бронираните витрини е „като аквариум“.

Добре запознати източници на NOresharski.com твърдят, че още в края на миналата година, за да обслужва въпросната резиденция на банкера от КТБ е бил назначен един от най-известните софийски майстор-готвачи – Джун Йошида. Мащабният архитектурен проект е дело на австрийски архитект. Което няма как да не ни кара да се замислим, че очевидно Цветан Василев има горещи австрийски връзки и интереси в много и различни области. Интересен акцент е информационната табела на обекта е, че строителният надзор се извършва от фирма „Мултиплекс Инженеринг“.

Дали връзката с цифровизацията е случайна или говори за тотална липса на фантазия в „холдинга“ и свръзаните с КТБ фирми?

Източник: noresharski.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *