ЦВЕТАНОВ: НЕ ПРИЕМАМЕ УЛТИМАТУМИ ОТ АБВ И РБ, ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ, ЗА КОИТО ГЕРБ СЕ ГОТВИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ГЕРБ ще продължи да съобразява законодателната си дейност с обществените очаквания и интересите на гражданите, каза председателя на парламентарната група в речта си за откриването на лятната сесия на Народното събрание

В началото на лятната парламентарна сесия речта на председателя на най-голямата парламентарна група обяви, че ГЕРБ не върви към предсрочни избори. Желанието на мнозинството е да управлява до края на мандаат и да осигури стабилност в страната. „Управленският хоризонт, към който гледаме е пълен мандат на кабинета Борисов, защото само така ще могат да бъдат реализирани реформите, заложени в програмата за управление на кабинета.” каза Цветанов. Той допълни, че „няма съмнение във факта, че ГЕРБ е единствената партия в България, която е готова по всяко време да отиде на избори”.

Цветанов обяви още, че „ГЕРБ категорично не приема опитите за опозиционно говорене и ултимативен тон от страна на коалиционните ни партньори от АБВ и част от РБ.” Той призова коалиционните партньори за консолидация около подкрепата за правителството.

От парламентарната трибуна Цветанов отново заяви, че ГЕРБ ще издигне свои кандидати за президент и вицепрезидент, като допълни, че ГЕРБ са отворени „към дясното политическо пространство при евентуален втори тур за постигане на подкрепа за най-добре представилата се кандидат-президентска двойка от страна на управляващата коалиция.

По отношение на законодателната политика на групата си Цветанов посочи като приоритет реформата в съдебната система. „Реформата в съдебната система продължава да бъде приоритет в законодателните намерения на парламентарната група на ГЕРБ и през предстоящия политически сезон. Конкретните законодателни промени, които трябва да бъдат приети, са втората част от промените в Закона засъдебната власт, в НПК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *