ЦВЕТАНОВ ВЕЧЕ Е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА

CV Cv

Народното събрание прие оставката на Цветан Цветанов като народен представител, съобщи Нова телевизия.  121 депутати гласуваха „за“, 7 – „против“, а 3 – „въздържал се“. Цветан Цветанов подаде оставка след като избухна имотният скандал с хора от властта,  купили жилища от „Артекс“, на по-ниски от пазарните цени.

След гласуването цветанов прекара няколко часа днес в парламента в обиколка по стаите на групите на различните партии. Причината – искал да благодари на председателите на групите за работата и подкрепата на някои законопроекти.

На тръгване Цветанов пожела успех и на медиите и поиска „повече позитивни неща“, от които по думите му имали нужда българските граждани. Той отново не отговори по същество на въпросите за имотната му сделка.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че не вижда драма със смяната на шефа на ПГ на ГЕРБ. По думите му д-р Дариткова е спокоен и комуникативен човек.

Марешки пък заяви, че има консолидиране на парламента след излизане на Цветанов.

На мястото на Цветанов в парламента влиза 27-годишният Георги Недев от Велико Търново, който трябва да положи клетва като народен представител. На парламентарните избори преди 2 години той е бил едва 11-ти в листата на партията, но е спечелил около 2 900 преференциални гласа.

Начело на парламентарната група на ГЕРБ застава председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *