ХРИСТО ИВАНОВ ПОПАРИ ОЧАКВАНИЯТА ЗА КОАЛИЦИЯ С РАДАН КЪНЕВ

hristo-ivanov-bgnes

„Да, България” щяла да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори

Такова намерение декларира лидерът на новата партия и бивш правосъден министър Христо Иванов в ефира на bTV тази сутрин. Той обясни, че това решение е взето от Националния съвет на партията. Решено е още в новия парламент „Да, България“ да работи за създаването на широк антикорупционен блок.

Лидерът на ДСБ и създател на проекта „Нова република” Радан Кънев вече отправи към „Да, България” покана за съвместни действия. Христо Иванов обаче смята, че е по-добре всеки да работи за собствения политически облик, а не да се влиза в коалиция още преди съдебната регистрация на двете формации. Иванов е убеден, че и „Да, България“, „Нова република“ са в състояние да влязат в парламента.

По думите му целта не трябва да е да се борят за един дял от наследството на 7-те % на Трайчо Трайков. Стратегическата цел била да се излезе от тези 7 % и да престанат да третират българските избиратели като стабилни блокове, които трябва да се парцелират. Христо Иванов е убеден, че след влизането в парламента и неговата партия, и всички, искащи страната да се развива, трябва да застанат зад антикорупционна харта. Така общото политическо действие щяло да е с акцент не върху листите, а върху каузата, че трябва да се отвори широк фронт на статуквото.

По думите на Христо Иванов БСП, ГЕРБ и ДПС са системни партии от корупционната система на управление в България. С десетилетия те показвали, че каузата им е да запазят корупционния модел на управление и нямат намерение да се справят с корупцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *