Христо Бисеров с тузарски имот и в голф комплекс

Христо БисеровТайна резиденция в полите на Рила приютява семейството на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, показва справка в Имотния регистър.

Доведеният му син Ивайло, който е разследван заедно с баща си за данъчни престъпления и пране на пари, е собственик на огромна вила в модерния комплекс „Голф клуб Ибър“ край Долна баня.

Райското кътче на 50 км от София е инвестиция на двама бизнесмени, които са и братовчеди. В различни периоди от времето участват и в политиката. Това са социалистът Кирил Недев, бивш кандидат за депутат от БСП, и бившият секретар на СДС Илия Лазаров, който вече е напуснал фирмата, построила модерния голф комплекс.

Той е близък с Бисеров още от времената, когато и двамата работят под сините знамена с лъвчето на „Раковски“ 134.

„Да, има такава сделка, сключена е при нотариус Соня Владимирова. Като купувачи са присъствали г-н Ивайло Главинков и г-жа Добрева. Не познавам нито един от двамата

Извършена е сделка за пълна замяна на земи, около 25 дка, с вила в комплекса. Не мога да кажа дали г-н Главинков живее там. Има над 60 къщи“, каза Недев, който е и управител на „Голф клуб Ибър“. Уточнява, че Илия Лазаров му е бивш съдружник. Напуснал е фирмата, защото през 2008 г. бил избран за общински съветник в Долна баня.

Бизнесменът социалист Кирил Недев не отрича, че познава Христо Бисеров, който по-скоро минава за близък до бившия му съдружник и седесар Илия Лазаров.

„Не мога да коментирам отношенията между Бисеров и Лазаров. Аз лично познавам Христо Бисеров, срещал съм се с него много пъти на публични места.

Не искам да правя изказвания за обвиненията срещу него, защото като бизнесмен знам, че има транзакции между европейски страни и България. При нас над 80 процента от собствениците на имоти в комплекса са от Европейския съюз и всички преводи идват оттам“, казва Кирил Недев.

Сделката за вилата в „Голф клуб Ибър“ стартира още в края на 2007 година. Тогава доведеният син на Христо Бисеров още не е започнал мащабния си бизнес с фотоволтаици и фирмите му нямат договори с електроразпределителните дружества за изкупуване на ток. В Търговския регистър няма данни по това време той да е осъществявал бизнес дейност като собственик и управител на дружества, но още през 2004 г. закупува апартамент 145 кв. до ул. „Оборище“ – в района с най-скъпи недвижими имоти, пишат от fakti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *