Феномени в природата, които ще ви изумят!

Феномени в природатаРедица феномени в природата са документирани, но не са получили своето научно обяснение.

Феномени в природата се срещат и до днес, а голяма част от тях, макар и документирани, все още нямат своето научно обяснение. И причината за това е, че самите учени не могат да намерят логична причина за тях. На вниманието ви представяме някои от най-изумителните и необясними феномени в природата.

 

  1. Огнените топки Нага

Ярко червени топки с големината на яйце излизат от тропическата река Меконг всеки октомври и привличат хиляди посетители към мястото. Топките се забелязват още под водата като ярко червени светлини, които се издигат на няколко метра височина и изчезват. Феноменът все още няма твърдо научно обяснение, учените предполагат, че разлагащите се утайки от мъртви животни по дъното на реката отделят балони със светещ газ, които се пукат като достигнат до атмосферата. Не е ясно обаче защо това се случва по едно и също време всяка година.

 

  1. Сини струи и червени духчета

Това странно явление може да се види по време на гръмотевична буря и то само от самолет. „Духчетата“ се наблюдават на 80 км от Земята, а струите излизат направо от върха на буреносните облаци, на около 50 км в йоносферата. Най-разпространеното мнение е, че те са тясно свързани със светкавиците, които виждаме по време на буря. Как и по какъв начин са свързани обаче, все още не се знае.

 

  1. Светлини по време на земетресение

Необичайните светлини, които съпътстват земетресенията, са били забелязани още през 4-ти век преди Христос. Те са най-забележими в Пери и в Китай. Смята се, че точно преди земетръс във въздуха се освобождават газове, които се зареждат от електричеството във въздуха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *