Учени разкриха тайната на рака

Етикети: , , , ,

ракАмерикански учени разкриха тайната на рака. Специалистите разкриха причините за коварното заболяване. Изследването, което разгада мистерията на рака, е било извършено от специалисти от медицинския колеж към американския университет „Джон Хопкинс“ в САЩ.

В него са били проучени общо 31 вида рак. Резултатите сочат, че при 22-ма пациенти, заболяването е било предизвикано от деленето на клетките в човешкия организъм. Това е естествен процес, без който съществуването ни е немислимо. Процесът е необратим и върху него не може да се повлияе по никакъв начин.

Противно на твърденията, че причина за рака е наследствената обремененост и лошите условия на живот, учените разкриха, че главната причина за коварното заболяване всъщност е лошият късмет.

Макар, че твърдението звучи несериозно учените, са убедени, че това е причината за онкологичните заболявания. Процесът с деленето на клетките протича във всеки един жив организъм и върху него не може да се повлияе по никакъв начин. Въпрос на късмет е при кого това делене ще се окаже благоприятно за развитието на ракови заболявания.

Учените са категорични, че колкото повече клетки се делят в човешкия организъм, толкова по-висок е рискът за заболяване от рак. Това обяснява и факта защо някои видове онкологични заболявания са по-разпространени от други, предават от razkritia.com.

Прекомерното делене на клетките в човешкия организъм води до образуването на бучки и тумори. Ако една клетка не бъде разпозната като ракова, тя остава в тялото ни и започва да се дели отново. Натрупването на тези клетки образува така наречената ракова маса или тумор.

Здравият организъм, който е със силна имунна система успява да пребори раковите клетки. За съжаление в повечето случай интензитетът на делене на раковите клетки е много бърз и човешкото тяло не успява да се пребори с този процес.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *