Учени предсказват продължителността на човешкия живот?

продължителността на човешкия животКитайски учени успяха да предскажат с много голяма точност продължителността на живота на опитни червеи, анализирайки единствено техните клетки.

Самото проучване, свързано с продължителността на живота, е извършено от проф. Мън Цю Дун  и неговия екип. Учените стигат до изненадващото си откритие, след като изследват пиковете в дейността на митохондрията при червеите – част от клетката, генерираща нейната енергия, предават от chudesa.net.

Изследователите установяват, че продължителността на живота на червеите може лесно да бъде прогнозирана, след като те достигнат зрялост. В тялото на изследваните мекотели, които са от групата на нематодите, учените инжектират специални протеини, които започват да фосфоресцират, когато в митохондриите им настъпят някакви повреди.

Китайски учение успяха да предскажат с много голяма точност продължителността на живота на опитни червеи, анализирайки единствено техните клетки

Именно по броя на тези проблясвания, които са предизвикани от свободните радикали, може с много голяма точност да се определи каква ще бъде продължителността на живота на лабораторните червеи.

Обикновено нематодите живеят 21 дни, а половата им зрялост настъпва след 3-ия ден. Мекотелите с по-малко проблясвания живеят по-дълго от тези, при които проблясванията са повече и които умират доста преди 21-ия ден.

Оказва се, че червеите, носители на специфичен ген, са в състояние да живеят до 39 дни. При тях също така се наблюдават и много по-малко проблясвания, отколкото при червеите, при които продължителността на живота е нормална.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *