Учени алармираха, че опасен астероид приближава Земята!

Етикети: , , , , , , ,

опасен астероид приближава ЗемятаУчени съобщиха, че опасен астероид приближава планетата ни и се води “потенциално опасен”. Те са установили, че астероидът, който приближава Земята и ще премине покрай нея е около 20 пъти по-голям от метеорита, който през 2013 година падна в руския град Челябинск.

Според учените, диаметърът на “потенциално опасния” астероид, който лети към планетата ни е с диаметър от 440-1000 метра и като за сравнение дадоха Челябинският метеорит, който беше със “скромните” 17 метра диаметър, ако го сравним с приближаващия Земята астероид. За сега наблюденията и изчисленията, които са били направени са установили, че небесното тяло с име “ 2004 BL86″ не застрашава планетата ни. И въпреки това обаче, учените ще продължават да следят траекторията на огромния астероид, защото има вероятност той да смени посоката си и да застраши Земята.

 ”2004 BL86″ е бил забелязан от учените още преди 11 години от програмата „LINEAR“. Именно чрез нея учените са открили най-много преминаващи покрай планетата ни небесни тела през периода от 1998 – 2005 година, предадоха колегите от razkritia.com. За сега стана ясно само, че астероидът ще бъде следен и наблюдаван от обсерватория “Голдстоун” в Калифорния. Именно от там разкриха, че това не е първото “потенциално опасено” небесно тяло, което преминава покрай планетата ни. За сега обаче Земята е била най-сериозно засегната от паднало небесно тяло, след като Челябинският метеорит падна в руския град. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *