УЧЕНИЦИ ОТ СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ В ЯМБОЛ ПРОСТРЕЛЯХА ТАКСИДЖИЯ, ПОЛИЦИЯТА ГИ ЗАДЪРЖА

Beleznici bgnes

Двете момчета са на 15 и 18 години, простреляли шофьора с преправена въздушна пушка

За няколко часа ямболски полицаи разкриха и задържаха извършителите на въоръжен грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор, съобщи зам.-административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова. Задържаните са двама младежи – Симеон Димитров на 18 години и Костадин Стоянов на 15 години, ученици в спортното училище в Ямбол.

Пострадалият 31-годишен таксиметров шофьор е в тежко състояние, в болница. Припомняме, по-рано през деня болницата в Ямбол апелираше за кръводарявания за него. Той е загубил голямо количество кръв. Запасите от неговата кръвна банка в болницата се изчерпват. Той е бил прострелян, а една от сачмите е засегнала белия му дроб.

Около 18.00 ч. на 11 декември двамата поръчали по телефона такси в района на село Дражево. Опитът за убийство бил извършен с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож. При сбиване между извършителите и таксиметровия шофьор, той получил застрашаваща живота рана от изстрел с пушката, но успял да избяга. В движение той се обадил на тел.112. Мъжът загубил съзнание малко по-късно и бил намерен в безпомощно състояние на пътя между Стражево и Ямбол. Оръжията на престъплението са открити, разпитани са и свидетели.

Боксьорите опитали да се укрият, но след няколко часа били заловени от полицията в близост до селото. Те са обвинени в грабеж, придружен с опит за убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Към момента са задържани за 72 часа.

На брифинга днес стана ясно, че 18-годишният Симеон Димитров е една от спортните надежди на България. Той завоювал медал от Дръжавния личен шампионат по бокс за младежи тази пролет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *