Ужас!!! Вижте какво расте в главата на дете! (ВИДЕО)

Осеммесечно момченцеОсеммесечно момченце, от чиято глава растеше още една, преживя уникална операция и получи шанс за живот.

Ужасната втора глава, която бързо растеше от темето на малкото дете, се оказа неговият сиамски близнак, когото жестоката Съдба не дари с живот. Според лекарите, шокиращата с размерите си втора глава на малкото индийче, с тегло повече от един килограм, е притежавала почти оформени мозъчни тъкани, съобщава британският  Mail Online.

Неврохирургът доктор Сирис Дас от болница „Аполо Гленигълс“ в големия индийски град Калкута разказва пред репортери на британския таблоид след операцията: „Тофаджал е роден с рядка деформация, в резултат на която още преди раждането на детето, се е образувала втора глава“. Родителите не губят надежда, въпреки категоричното мнение на роднините си и на лекарите в родния им град Трипура, че е по-добре да оставят своята рожба да умре.

„Всичко е в ръцете на Всевишния“, казва майката и не съжалява, че решават въпреки всички упреци и наставления, двамата със своя съпруг да закарат бебето си в Калкута и да потърсят помощ от истински специалисти.Няма познат подобен случай в лекарската практика. Природата, с присъщата й жестокост, сама коригира грешките си и бебетата с подобни деформации умират през първите часове след раждането. Съдбата на 8-месечния Тофаджал е в ръцете на лекарите, които признават, че нямат опит с такива случаи.

Изисква се изключителна прецизност, тъй като и най-малкото грешно движение на ръката или небрежност, може да струва живота на детето, споделя индийският неврохирург след операцията.

Сега Тофаджал показва признаци на бързо възстановяване след хирургичната намеса и всички се надяват детето да има възможност да води съвсем нормален живот.

Източник: chudesa.net

http://www.youtube.com/watch?v=7_jwcFVR3FI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *