УБИХА ДЯДОТО, КОЙТО СЪОБЩИ, ЧЕ ТРИМАТА МУ ВНУЦИ СА ДЪРЖАНИ КАТО ЗАТВОРНИЦИ

police-bgnes

За престъплението е задържана дъщерята на жертвата и майка на трите деца

87-годишният Стефан Янев беше намерен убит. Тялото на възрастният мъж е открито вчера, около 17 часа в кооперацията, в която живеел в столичния ж.к. „Люлин“. От полицията информират, че по тялото е имало следи от насилие.

Мъжът бил в неизвестност от 12 февруари, веднага след като в ефира на Нова телевизия съобщил, че внуците му са държани в изолация. Медията информира, че Янев е сигнализирал, че децата никога не са посещавали училище и фактически били заложници на родителите си. Причината била, че дъщерята и зетя на покойния „не харесвали българското училище“. Станало ясно, че родителите на децата са адвентисти.

За убийството вече е задържана майката на децата и дъщеря на жертвата, както и мъжът с който тя е живяла в съжителство.

По информация на полицията трите деца на възраст 14, 15 и 19 години. Те са живеели затворени в жилището в последните няколко години. Най-голямото дете е момиче и в момента се намира в 9-о Районно полицейско управление в София, съобщава БНР. Двете по-малки деца са предадени на социалните служби в столицата и са настанени временно в специализиран дом.

Децата са асоциални и почти не разговарят. За момента не са ясни причините за действията на майка им, която ги е държала заключени в жилището в „Люлин“. По информация на социалните служби родителите били адвентисти, а сигнал за държането на децата в плен е подаван от съседи още преди пет години. Предстои социалните да проучват случая с родителите. Още не е ясно защо те са държали децата си в изолация.

Сигналът за убийството на възрастния мъж, който е дядо на трите деца, е получен вчера около 17.00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *