Уау! Най-скъпите писалки в света

Маркова писалкаДиаманти, злато и платина формират цени за милиони на тези изключителни аксесоари.

Ако до преди години писалката е била просто пишещо средство, то сега тя е моден аксесоар, който говори за солиден социален статус. Тези три маркови писалки, струващи над милион долара, не са просто бижу за стилен подпис, а истинско произведение на бижутерийното майсторство, пишат от economy.bg.

Aurora Diamante

Произведена в италия от фирмата Aurora, тази писалка струва 1,5 млн. долара. Корпусът и е платинен и е обсипана с 30-каратови диаманти. Писецът е изработен от чисто 18-каратово бяло злато, обработено с родий, което не позволява да корозира при продължителна употреба. От тази изключителна писалка се произвежда по едно копие на година от 2008 година насам.

Fulgor Nocturnus

Tibaldi предлага своята уникална писалка на цена от 8 млн. долара, когато дизайнерите разбират, че интересът към това бижу е огромен формират търг. Така вместо 8, финалната сметка за пишещото средство на аукциона в Шанхай, е финализирана точно на 9 млн. долара. Цената се формира на базата на уникалните инкрустирани 945 черни диаманта и 123 рубина.

Heaven Gold Pen

Писалката от Anita Tan е едва на трето място в тази класация. С цена от почти 1 млн. долара това е първият аксесоар за писане, направен от жена за жена. Heaven Gold Pen е покрита с 161 цветни диаманти, както и с 43-каратови Tsavorite скъпоценни камъни, за които се твърди че са на повече от 2 млрд. години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *