Тцтцтц…Ужас! Даскал псува деца във Фейсбук!

Никола КисьовДаскалът Никола Кисьов пуснал статус във фейсбук, пълен с псувни и закани към учениците.

Учителят втрещи Смолян с неприличното си поведение към децата от Природо-математическата гимназия в града.

В края на миналата седмица отбор от гимназията участвал във футболен мач. Първоначално учителят призовава на страницата си във фейсбук учениците да дойдат да подкрепят отбора.

След мача в петък на стената му в социалната мрежа било поставено следното послание: „Пожелавам на всички повечко олио, грес, вазелин, зехтин… Когато някой се бори за вас и вие го смазвате… Какво правим? Дано сте си решили хубаво и прилежно задачите. Да сте ми живи и здрави и м… ви!“.

В коментар след него той се обръща към момче с думите: „Ако искаш да те лашкат яко, защото си доказан п…л.“ Под статуса ученици са написали на Кисьов, че поведението му е непристойно. На следващия ден от негово име е публикувано извинение.

В понеделник директорът на гимназията Мария Илиева е поискала от Кисьов обяснение. „Ако органите докажат, че той е автор на това писание, трябва да си отиде“, заяви Илиева. До изясняване на ситуацията учителят ще бъде помолен да излезе в отпуск.

42-годишният Кисьов преподава психология, етика и право, философия и свят и личност на учениците от 9 до 12 клас. „Не виждам как мога да се чувствам виновен. Всеизвестно е, че страницата ми е хакната от години и следвайки IP адресите, може да се проследи това“, сочи в писмените си обяснения учителят.

„Няма да си пускам детето в неговите часове, той не бива да бъде повече учител“, заяви Сийка Стефанова, майка на дванадесотокласничка. Кисьов работи отдавна в гимназията и досега не е имал провинения, но учениците го описват като „нестандартен“.

Шефът на Регионалния инспекторат Иван Муцевски обясни, че вече е информирал министерството. „Пратил съм незабавна проверка в училището и сезирам прокуратурата с искане бързо да се провери кой е авторът на скандалния статус“, отсече Муцевски, предавяат от МИГНЮЗ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *