ТУРЦИТЕ НЕ ИСКАЛИ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Chavushoglu bgnes

Правителството в Анкара конфискува записи на „Дойче веле“

Турското правителство е под „огромен натиск“ от своя народ за спиране на преговорите за присъединяване към Европейския съюз. Това обяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

По думите му причината е в двойните стандарти, които според турските граждани ЕС прилага към Турция. Той предупреди, че Европа може да се е насочила към нестабилност и може да се отдаде на екстремизма заради разрастването на икономическата и миграционната кризи.

Междувременно „Дойче веле“ иска обяснение от турското правителство, след като половинчасово интервю с турски министър било конфискувано минути след записването му. Турският министър на младежта и спорта Акиф Чагатай Кълъч говорил пред репортери от предаването „Конфликтна зона“ на „Дойче веле“ на 5 септември. Интервюто засягало теми като опита за преврат през юли, въпроси за медиите и правата на жените в Турция. След като записът свършил и Кълъч излязъл от стаята, записът бил конфискувани от служители на министерството. Все още няма официален коментар от страна на турското правителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *