ТРЪМП С КАТЕГОРИЧНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ

Trump Yujna Koreya bgnes

Експлозията днес – 8 пъти по-мощна от тази в Хирошима

Доналд Тръмп реагира на водородния ядрен тест на КНДР в Туитър. Прави категорични определения от какво точно разбира Северна Корея. Коментира, че „Южна Корея откриват, както вече им казах, че техните разговори за успокоение със Северна Корея няма да работят, тези разбират само едно нещо“.

Тръмп обяснява, че „Северна Корея е една измамна нация, която се превръща в голяма заплаха и посмешище за Китай, който се опитва да помогне, но с малък успех“. Северна Корея проведе голям ядрен тест, коментира Тръмп. „Техните думи и действия продължават да бъдат много враждебни и опасни за Съединените щати“, допълва американският президент.

Припомняме, че по-рано днес Севрна Корея официално обяви проеждането на успешен тест с водородна бомба. Изпитаният водороден заряд може да бъде поставен на междуконтинентална балистична ракета. „Успешният тест показа стабилността на бойните глави и факта, че нашата страна има надеждни технологии, които й позволяват да регулира ядрената енергия“, съобщава института на КНДР.

Норвежки експерти от своя страна обявиха,че са изчислили, че експлозията е била приблизително осем пъти по-мощна от тази в Хирошима през 1945 г. За това те се основават на данните от сезимологичните центрове засекли вибрациите в земната кора. Ако се съди по сеизмичните последици, мощността на експлозията в КНДР е била около 120 килотона тротилов еквивалент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *