ТРЪМП ПРЕДУПРЕЖДАВА СЛЕДВАЩИТЕ ДВЕ СЕДМИЦИ ЩЕ БЪДАТ „НАЙ-ТЕЖКИТЕ“ И ЧЕ ЩЕ ИМА „МНОГО СМЪРТ“

TRUMP REUTERS

Тази и следващата седмица трябва да се очаква голям брой смъртни случаи от коронавирус в САЩ, заяви президентът Доналд Тръмп. „Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи“, каза той пред репортери.

Той също използва редовната пресконференция, за да призове американците да използват малко проучваното лекарство против малария хидроксихлорохин като превантивна мярка, въпреки че здравните експерти призовават да се внимава с това лекарство.

Федералната агенция за управление на извънредни ситуации и Министерството на здравеопазването са поръчали производството на 180 милиона маски, обяви Тръмп на пресконференция за ситуацията с COVID-19 в Съединените щати.

Доналд Тръмп също добави, че членовете на работната група за борба с коронавируса работят с болници и дистрибутори, за да се уверят, че приоритет се дава на тези, които имат най-голяма нужда. Той подчерта, че 29 милиона дози антималарийни лекарства се съхраняват в националните стратегически складове и могат да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.

В САЩ случаите на заразени с коронавирус достигнаха над 310 000 души, а по света са над 1,2 милиона. Междувременно губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо благодари на Китай, който дари 1000 вентилатора. Събота космополитният град регистрира най-тежкия ден – 630 починали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *