ТРЪМП ПЛАНИРА ДА ОТМЕНИ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА УКАЗИ НА ОБАМА

trump-bgnes

Според новия президент на САЩ, ООН е клуб, където „хората да си прекарват добре времето“. Това е „толква жалко“!

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп ще отмени над половината от указите на своя предшественик Барак Обама, след като встъпи в длъжност на 20 януари, заяви съветникът на Тръмп Нют Гингрич пред Fox, цитирано от RT. Според него 60 до 70 на сто от указите на Обама ще бъдат анулирани.

Междувременно Тръмп направи поредното си скандално изявление. Този път той постави под въпрос ефективността на ООН. Повод е една резолюция против Израел. Тръмп заяви, че световната организация е просто клуб, където хората ”да си прекарват добре времето”, предаде Асошиейтед прес.

„ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!“, заяви новоизбраният президент на САЩ в Туитър.

Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска му САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че „що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари“, имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *