Трима олигарси и управляващ политик надничат зад порнокакичката в НЕК!

Служителка на НЕКБизнес акулите Людмил Стойков, Богомил Манчев, Николай Вълканов и Атака забъркани с порнографията на българския обществен живот и управлението у нас

Григор Лилов*

Не искам да влизам в обяснителен режим. Има такъв човек при нас, работи като технически сътрудник. Добър и съвестен професионалист е. Това заяви днес по телефона пред Нова телевизия пиарът на НЕК Христина Стоянова. Според пиарката на НЕК за заемането на длъжността „технически секретар“ не се изисква висше образование.

За порносайтовете, на които се вижда „дамата“ – служител, въобще не стана дума. Засега този скандал е ограничен до моята страница във „Фейсбук“. (явно „еротичен модел“ звучи по-благозвучно за държавната администрация, отколкото порногърла, макар че за мен практически са синоними)

И понеже НЕК не иска да влезе в „обяснителен режим“, като разследващ журналист аз ще вляза, за да се видят дълбоките олигархични корени на скандала.

Ценният кадър на НЕК Елена Бончева е близка до бургазлията Ясен Василев.

А кой е той?

Води се мултимилионер едва на 33 г. Инвестира в строителството, застроил е Черноморието с над 350 000 квадрата комплекси и катагодишно строи по още стотина хиляди квадрата. Първо е започнал с дистрибуция на горива чрез „Василев ойл“ – навремето едно от големите фирми в бранша.

На фирмената връвчица около Василев са навързани ред фирми, от които интересната е „Евробилдинг инженеринг“. В нея съдружник е бил Георги Танев, чийто живот приключи на 24 март 2011 г. след „инцидент“, представен като спречкване в бургаския бар „Интрига“. Сега водещо лице в дружеството е Мартин Дяков – един от щедрите спонсори на партия „Атака“ (отчетът им е фиксирал подарените пари)

А защо близката до тези хора специалист по еротиката и „обслужващ персонал“ Елена Бончева е постъпила именно в централното управление и то в „обществени поръчки“? И е секретарка на Борда?!

Подсказва порносайтът – който си те поръча. Подсказват обаче и неочаквани документи за … АЕЦ „Белене“.

Необходима е малко история. Без търг и конкурс през 2008 г. бяха избрани подизпълнители на площадката на новата АЕЦ – вкл. консорциума „Евромин билд“. Същественото за него:

* там е участвал Людмил Стойков – близкия до Първанов бизнесмен, заради който ни спряха парите по САПАРД. След като навремето се зарових в историята, той продаде дела си на Борислав Райчев. Людмил Стойков имаше фирма в Бургас – същата, за която вече стана дума по-нагоре.

* друг участващ е „Минстрой“ – на олигарха Николай Вълканов, толкова близък на Ахмед Доган (именно „Минстрой“ плати хорорара на политика-хидроконсултант).

* а най-сетне сред участниците в консорцуиума е и „Евробилд“, за която вече стана дума и с която е свързан Ясен Василев, който наднича зад еротичния модел в „обществени поръчки“ на НЕК

А зад цялата тази галимация освен изброените фигури наднича и още един олигарх – енергийният бос Богомил Манчев. Именно неговата „Риск инженеринг“ и с неговия подпис е дала препоръка на „Евробилд“. Явно и той ги е осигурил с работа на площадката на АЕЦ „Белене“ като основен подизпълнител. Другият е фирма на Манчев. Сумата по онзи договор, по който са само те двамата е 108 млн. евро.

Та порногърлата, която издирих в онзи сайт, явно няма нито скрупули, нито морал, нито задръжки

Еротиката си е еротика и сигурно е ценана. Но парите са си пари и може би далеч по-важни. Човек, доказал се в онази „индустрия“, готов на всичко срещу заплащане, размотал се около част от лицата в тази история, ще е наистина ценен кадър в централното управление на НЕК, в звеното „обществени поръчки“, в Борда, в мозъчния център, през който преминават всички материали и документация, вкл. и на евентуалните конкуренти. Както се казва, кадър – проверен лично и заслужил доверието.

Както виждате, не става дума за компетентност само в списание „69“ като еротичен модел. Винаги съм твърдял, че колкото си по-омазан, толкова си по-подходящ за държавното управление – да те държат изкъсо. Та затова и разкритията ми за порносайта си стоят единствено на моята стена във „Фейсбук“. Частичната „истина“ за еротичния модел е прикритието им – пушилката, в която може да има догадки, но не и аргументация за делови и нравствени качества.

Но такива са много от кадрите на НЕК. Апропо, пиарката им Христина Стоянова е също „блестящ“ специалист – със същата начална педагогика от Шумен, която е била недовършената идея на моделката и порногърла Елена Бончева. макар че пиарката е по-друго тесто – била е жена на политика и депупат Емил Стоянов и така е сродена като снаха с президента Петър Стоянов.

Ето ви една малка история – потвърдена с документи, започнала от един порносайт, преминала през НЕК, опряла до родни подставени лица – 33-годишни „бизнезвезди“, стигнала до най-големите олигарси у нас, забърсала партии като Атака и ДПС и завършила с няколко от най-именитите политици.

Това е порнографията на българския обществен живот и управлението у нас. Зад чистия секс се оказа, че се е скрил и груповия разноцветен политически секс върху леглото на парите.

* Разследващият журналист първи извади скандала с палавата чиновничка и разкри зависимостите й с олигарси и политици. Статията е от страницата му във Фуйсбук.

Източник: faktor.bg

2 коментара по “Трима олигарси и управляващ политик надничат зад порнокакичката в НЕК!

  1. Има много такива истории, бивш работник съм в Бесттехника ТМ Радомир

    фабриката има машини за 140 милиона лева , дължи на работниците 4 милиона лева а на държавата дължи 28 милиона лева. Изведнъж се появи людмил стойков и купи машините за 4 милиона лева, сега няма пари за заплати и хората напуснаха бесттехника, а държавата няма от къде да вземе тези 28 милиона лева. на всичкото отгоре са зарпочнали да режат завода на скрап елате да видите порнографията с очите си.
    Незнам само защо вече бившите работници в бесттехника спят и недовиждат как люд. стойко и собствениците на бесттехника откраднаха заплатите им ограбиха и осигуровките които дължат към държавата оставиха хората на улицата и сега гласят да се обединят и пак да крадат не им стига че ограбиха имущество за над 140 милиона лева но продължават да крадат от бедните слепи радомирски работници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *