ТРИМА ЗАГИНАХА ПРИ НАВОДНЕНИЯТА В БУРГАСКО

5819749

Открити се телата на две жени и един мъж в селища на територията на Община Камено

Тримата загинали са от селата Ливада, Равнец и Полски извор. В Бургас и района е обявен червен код за опасно лошо време и поройни дъждове. Обявено е частично бедствено положение. В региона са се изсипали около 50 л/кв.м, а на някои места в областта количествата на валежите са достигнали до 100 л/кв.м.

Към 12.00 часа, в спасителните действия след проливните валежи участват осем пожарни автомобила, влекач, челен товарач, както и по един водолазен екип и един всъдеход „Амфибия“ от РДПБЗН – Бургас и Варна – общо 64 служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“. Засегнатите от наводнението населени места в Бургаска област са селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково, както и южните квартали на Бургас. Евакуирани са били трима бедстващи жители на селата Братово, Равнец и Черни връх. Затворени за движение са пътят за село Извор, поради преливане на реката, както и пътят кв. Долно Езерово – село Братово.

В община Карнобат екипи на пожарната са се отзовали на 9 сигнала, работата по които вече е приключила. Река Велека продължава да прелива в царевското село Кости, наводнен е площадът на селото.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, съобщават от областния пресцентър. Именно на спешния телефон е съобщено и за смъртта на удавилия се човек, чиято самоличност все още не е установена.  Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. Общо осем eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден.

Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина „Амфибия“.

Един коментар по “ТРИМА ЗАГИНАХА ПРИ НАВОДНЕНИЯТА В БУРГАСКО

  1. всички кметове и вик фирми си прехвърлят топките само, за изчистване на шахтите и каналите в града и селата.бсеки казва ми те отговорност носят другите.като се обърне каруцата и почваме да чупим пръсти,и всеки започва да се оправдава. не виждат ли че аномалиите те първа започват,вечно ще са неподготвени. то нали трябва да дават ,нняма комисионна в цялата работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *