ТРИМА БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ ДОПУСНАХА ГЛАСУВАНЕТО НА ПАКЕТА „МОБИЛНОСТ“

Barekov bgnes

Само два гласа не достигнаха тежки за българските превозвачи пакет да бъде отложен за разглеждане в следващия европарламент

Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али са отсъствали от залата на европарламента по време на гласуването дали да бъде разгледан пакета „Мобилност“, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков. Само два гласа не достигнаха на предложението пакета да отпадне от дневния ред на заседанието в сряда. Това означава, че ако тримата ни евродепутати бяха в залата и бяха гласували за отпадане на проект, той щеше да се гледа след евроизборите.

Пред БНР Светослав Малинов заяви, че е бил възпрепятстван от неуредиците на летището във Франкфурт. Нежми Али посочи пред националното радио, че семеен проблем го е задържал в България.

Николай Бареков обаче се похвали във Фейсбук, че не е участвал в гласуването „ЗА бизнеса на транспортните олигарси“ и така подкрепя по-добрите условия на труд за българските работници.

„Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР“, пише още той.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков определи днешното решение като една от най-големите грешки и коментира, че гласуването в сряда ще бъде „хвърляне на зарове“.

По-рано повечето парламентарни групи не заявиха подкрепа за предложените законодателни промени. Бе изразено очакването обсъждането и гласуването на правилата да бъде отложено.

Българските евродепутати ще опитат да подложат на гласуване отлагането на целия пакет в сряда. Ако това не се случи, ще бъдат гласувани всички над 1600 поправки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *