Тайната програма на Орешарски работи! Така обрича България!

Пламен ОрешарскиТайната програма на Пламен Орешарски вече започна да работи, а последиците ще са убийствени за България.

Още преди месец от Razkritia.com писаха за тайната програма на Пламен Орешарски, а сега вече става още по-ясно, че премиерът я следва, след като чухме новините.

Финансовият министър Петър Чобанов обяви официално, че България ще иска заем, за да направи ремонт на бюджета. Според старши икономиста в “Отворено общество” Георги Ангелов твърденията за “дупка” в бюджета са измислица и би трябвало да има излишък, а не липса на 2 млрд. лв., както бе обявено. Дори по-рано днес излязоха положителни данни за фискалния резерв на страната, доказващи как управляващите лъжат народа за причините да се изтегли заем.

Истината е, че се прави отчаян опит от кабинета “Орешарски”, да се задържат на власт още няколко месеца, смята Ангелов. Последиците обаче за икономиката на България ще са големи. Нов външен дълг означава тръгване на държавата по нанадолнището, към което върви още от началото на новото правителство. Веднага ще се отрази на външните инвестиции, като същевременно ще предизвика реакция и на европейските ни партньори, защото показваме вътрешна нестабилност. Преди няколко дни Германия поиска замразяване на членството на България в Европейския съюз, а както сме тръгнали и много други членки ще го поискат, ако правителството продължава да работи за регрес на държавата.

Именно заради нестабилния кабинет “Орешарски” дългосрочните лихви и рисковата премия се повишават. Нов заем за България означава затъване. Любопитното е, че преди година Пламен Орешарски твърдеше, че бюджетът е подценен, а сега пее друга песен, осъществявайки тайната си програма.

Ето я и програмата:

Орешарски подготвя убийствена стъпка за България! Това е тайната му програма!

В момента страната се намира в размирно време и от новото правителство се очаква да се случат чудеса или ако последват старите практики, то тогава напрежението веднага ще ескалира и новите управляващи бързо ще бъдат смъкнати от власт. Това хората около Орешарски, Станишев и Местан много добре го знаят, затова първите им действия са такива, че да спечелят благоразположението на народа. За целта увеличават майчинските и пенсиите, а никой не се пита откъде ще дойдат тези пари. В същото време се говори за връщане и на тютюнопушенето, за да влязат в хазната повече пари от заведенията, макар последното проучване да показва, че най-много се прикриват данъци от хотели, дискотеки и заведения.

Съвсем скоро ще се разбере, че тайното досие на програмата “Орешарски” е пусната в действие. Първа точка от тази програма е свързана с изтеглянето на около 4-5 млр. лв., прогнозира Валери Найденов от в. “24 часа”. По този начин икономиката ни ще живне и ще могат да си позволят пари, които да отделят за социално подпомагане и същевременно да продължат ударната политика на ГЕРБ, но с 4 пъти по-голяма сила за изграждането на магистрали.

При инфраструктурното инвестиране обаче обръчите от фирми у нас си прибират тлъсти суми от държавните пари и за спечелването на обществена поръчка се дават подкупи, които се преразпределят партийно и роднински. На практика в крайна сметка се оказва, че офшорките изнасят повече пари от предвиденото, но и да има желание, Орешарски не може да промени системата, защото или ще го изритат от мястото му, или ще му се случи и нещо по-лошо.

Източник: razkritia.com

Един коментар по “Тайната програма на Орешарски работи! Така обрича България!

  1. Като гледам дереджето на България,май не само Орешарски е по тайните планове. И тези реди него също. Всъщност на политическият ни елит за това му беше платено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *