С НОВИ САНКЦИИ САЩ И ЮЖНА КОРЕЯ ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ПХЕНЯН НА МАСАТА ЗА ПРЕГОВОРИ

Trump Yujna Koreya bgnes

Южна Корея ще получи разрешение да разшири обхвата на ракетната си програма

САЩ и Южна Корея продължават да засилват натиска над комунистическия режим в Северна Корея. Това съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на комюнике на Белия дом. От него става ясно, че американският президент Доналд Тръмп е говорил със своя колега от Южна Корея – Мун.

Южнокорейската агенция Рьонхап също потвърди информация „Президентът Мун и президентът Тръмп отново потвърдиха позицията си, че за мирното регулиране на севернокорейския ядрен проблем е необходимо КНДР да бъде привлечена към диалога чрез налагане на максимални санкции и оказване на натиск върху Севера“, гласи становище на държавния глава на Република Корея, цитирано от агенцията.

Двамата лидери подчертаха също необходимостта да се засили отбранителния потенциал на Южна Корея срещу провокациите и заплахите на Северна Корея. Те се договориха да бъдат преразгледани договореностите за развитието на ракетни технологии в Южна Корея, за да се удовлетворят нейните искания, казва се още в съобщението. Разработването на балистични ракети от Южна Корея е ограничено до обхват от 800 километра и полезен товар от 500 килограма, Сеул обаче иска те да се разширят, за да отгооври на ракетните разработки на Севера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *