С джаджа за $20 могат да подчинят колата ви

джаджа за $20Хакери-бандити, неудовлетворени достатъчно от кражбите на лична информация на интернет-ползватели, скоро ще могат да контролират колата ви отвън с помоща на неголямо електронно устройство. Това обявиха изследователи по време на изложбата за приложна електроника в Ел Ей, доказвайки, че големите автопроизводители изостават в областа на защита на колите или не инвестират достатъчно в нея, предават от auto-press.bg.

„Устройството може да бъде поставено в мрежата контролери на всеки автомобил за минутка, а стартирането на вредоносния код ще позволи на хакера да проникне в електронните системи на транспортното средство“ – съобщават от Forbes. – „По този начин злоумишленикът ще може да управлява светлините, ключалките, волана и дори спирачките на колата срещу смешната инвестиция от само $20.“

За да докажат подобна опасност, подобно устройство е било създадено от испанските изследователи в областа на безопасноста Хавиер Васкес-Видал и Алберто Гарсия Илера. След демонстрацията в Ел Ей, устройството ще бъде демонстрирано и в Сингапур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *