Сънувате странни сънища по време на пълнолуние?

ПълнолуниеУчени от британския университет в Хертфордшир проведоха любопитно изследване, за да разберат кога по-точно хората сънуват най-необичайни сънища.

За тази цел те интервюират над хиляда доброволци, които споделят в детайли с тях своите сънища, а получените резултати са обработени  впоследствие.

Изненадващо се оказва, че при пълнолуние се наблюдава нещо много необичайно, тъй като именно тогава голяма част от участниците в изследването сънуват много ярки и необичайни сънища, предават от chudesa.net. Сюжетите са изключително разнообразни и варират от това да се превърнеш в популярен герой до авантюра с някоя известна личност.

През останалите дни обаче участниците не могат да се похвалят с подобно разнообразие и определят сънищата си по-скоро като скучни и еднообразни.

Ричард Уайзмън, ръководил въпросното любопитно изследване, и неговият екип са на мнение, че по време на пълнолуние човешкият мозък не заспива изцяло, а остава достъпен за различни външни стимули, които обаче се възприемат от него далеч по-силно. Установява се също така, че самите сънища в много голяма степен зависят и от това през кой годишен сезон по-точно се сънуват.

Смята се, че сънуваните по пълнолуние сънища имат непосредствена връзка с емоционалния живот. Те разкриват различните ситуации и хора, с които влизаме в съприкосновение в реалността и за които изразходваме най-много от собствената си енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *