СЪДЪТ В БЕЛГРАД ВРЪЩА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ В БЪЛГАРИЯ

cvetan vasilev bgnes

Прокуратурата у нас: Василев е ръководил престъпна група за КТБ

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция. Има още две инстанции –  Апелативен съд и министърът на правосъдието на Сърбия. Очаква се Василев да обжалва.

По повод искането на Василев за политическо убежище и сръбско гражданство магистратите в Белград са заявили, че няма да взимат отношение по политическите аспекти на случая. Българската прокуратура поиска екстрадицията на Василев през август 2014 г. България настоява за връщането му у нас по обвинение в източване на 206 милиона лева от фалиралата КТБ, както и в безстопанственост.

У нас делото за източването на КТБ е прехвърлено на Спецпрокуратурата, тъй като са събрани доказателства за организирана престъпна група, ръководена от Цветан Василев. През 2014 г. Цветан Василев бе обвинен задочно за източването на 206 млн. лева от КТБ. Той така и не се върна в България и бе обявен за издирване от Интерпол. По-късно банкерът се предаде на властите в Сърбия, паспортът му беше отнет и бе задължен всеки ден да се подписва в полицията.

Един коментар по “СЪДЪТ В БЕЛГРАД ВРЪЩА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ В БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *