Съвсем скоро: Нов VW за 14 000 лева?!

VWРъководството на Volkswagen даде зелена светлина за пускане в производство на нова марка, която ще бъде специализирана в производството на нискобюджетни модели. Това решение все още не е обявено официално, но според изданието Manager Magazin то вече е взето и ще бъде оповестено до няколко седмици.

На този етап е известно, че новите евтини модели ще се продават под друга марка, която ще е тринайсетата за Volkswagen Group, предават от fakti.bg. За сега не е известно как ще се казва тя, но първите модели от нея трябва да се появят в края на 2016 година. Предполага се, че нискобюджетният автомобил ще струва малко над 7 000 евро.

Основното предназначение на евтините VW-та ще е за пазарите в Индия и Китай и точно поради тази причина именно Поднебесната е избрана в качеството на своеобразен полигон за изпитания на новите нискобюджетни коли. Те ще се разработват в сътрудничество с компаниите FAW и SAIC.

Това обаче не означава, че ще станем свидетели на поредния немско-китайски алианс. Производството на евтините коли ще се осъществява по целия свят, като ще бъдат използвани основно регионални подизпълнители. Така колите ще се отличават в зависимост от региона, в който се правят, и ще съответстват на изискванията. Подобна е стратегията с марката Datsun.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *