СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНО ПИСМО ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ДО ЕРДОГАН ЗАРАДИ АТЕНТАТА В ИСТАНБУЛ

plevneliev bgnes

От Външно министерство препоръчват да отложим пътуванията в Турция

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод атентата в Истанбул, при който загинаха десетки хора, а стотици бяха ранени.

„Дълбоко съм потресен от новината за унищожителните атентати в Истанбул, при които десетки хора загубиха живота си, а много други бяха ранени. Този труден момент, в който много семейства бяха потопени в скръб, предизвиква съчувствие и съпричастност в целия български народ“, се казва в писмото на Плевнелиев.  Президентът изразява от свое име и от името на целия български народ най-искрени съболезнования на близките и роднините на загиналите и надежда за бързото и успешно възстановяване на ранените турски граждани.

Междувременно външно министерство излезе с препоръка към бълграските граждани, да отложат пътуванията си в южната ни съседка до нормализиране на обстановката, освен при необходимост. В случай на неотложна необходимост от осъществяване на пътуване, следва да бъдат съобразявани сериозността на извънредно положение и въведените допълнителни мерки за сигурност в страната, като стриктно бъдат изпълнявани разпорежданията на органите за сигурност, съобщиха от ведомството. Вероятността от извършване на терористични актове в Турция продължава да бъде висока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *