Соколова: Трябва да се насърчава взаимодействието между науката и бизнеса

Ирена СоколоваНародният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова бе сред официалните гости на международната конференция на тема „Европейско финансиране за научни изследвания и иновации”, организирана от Моника Панайотова, член на Европейския парламент от Групата на ЕНП и докладчик по ефективното изпълнение на Седма рамкова програма за изследвания.

На форума бяха поканени водещи специалисти от ЕК, посланици, учени, бизнесмени, неправителствени организации и студенти. Целта на конференцията беше да представи постигнатите резултати по Седма рамкова програма за научни изследвания.

„Трябва да се насърчава взаимодействието между науката и бизнеса. Това спомага за канализирането на изследователски резултати в инициативи с видимо положителен ефект върху всекидневния живот на гражданите“-заяви Ирена Соколова. Тя допълни, че нуждата от подобни форуми е голяма, тъй като допринасят за по-високо ниво на информираност на младите български изследователи и предприемачи и за изграждане на устойчива мрежа за партньорства с европейските им колеги.

Основен акцент на форума беше поставен и върху новите форми за финансиране на иновативни и стартиращи предприятия по линия на фондовете за рисков капитал, специалния инструмент за подкрепа на иновативни малки и средни предприятия, както и на новите форми на публично-частно партньорство за съвместни научни изследвания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *