Скандал: Мултимилионерът Цветан Василев си отмъщава на звезда от ВИП Брадър

Цветан Василев отмъщава на Соня Колтуклиева    СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СЕ ОПИТВА ДА МИ ОТМЪСТИ ЧРЕЗ НАЕМНИКА ПЕТЬО БЛЪСКОВ, КОЙТО ТИРАЖИРА ЛЪЖИ ЗА МЕН! Послушникът на банкера притопля стара манджа – на тази тема вече се пробваха Кристина Патрашкова и Недялко Недялков, слугинажа на Алексей Петров. Не успяха!

Абсолютна лъжа е, че дъщеря ми е живяла безплатно във ведомствено жилище на българското посолство в Лондон, както твърди днес в писмо до министъра на външните работи Кристиян Вигенин главният редактор на „Репортер“ Петьо Блъсков.

Каква е истината? Българското посолство в Лондон разполага с 3 сгради, дава под наем апартаменти за около 1000 паунда на месец, има право да увеличава наема по свое усмотрение, наемателите заплащат сами режийните разноски. Апартаментът, в който живя дъщеря ми близо 2 години, ни беше предложен от тогавашния посланик Любомир Кючуков, защото жилището беше стояло необитавано 1 година, намираше се в ужасно състояние. Ние го ремонтирахме и дообзаведохме за своя сметка. При напускането не сме поискали обезщетение за разходите по ремонта, нито за оставените нови мебели. Наемните отношения бяха уреждани с договор с Министерството на външните работи, преводите на наемите се правеха авансово по банков път… Не сме взимали от държавата – давали сме й.

Да се предоставят апартаменти под наем на българи, особено на студенти, е практика на всички български посолства в чужбина, които разполагат с незаета от дипломати жилищна площ. Така се попълва бюджета на посолството и с парите от наемите се издържат сградите.

Петьо Блъсков ми „счупи телефона“, за да се срещне с мен – искаше да събере „знакови имена в журналистиката“, за да овладее Съюза на журналистите, заради парите от европрограми и различни международни организации. Отказах му. Но сега не намери за потребно да ме попита вярно ли е или не „твърдението“ на неназовани източници от посолството в Лондон. По тази тема се упражни за първи път вестник „Галерия“ на Кристина Патрашкова и вестник „България днес“ на Недялко Недялков. Отговорих им в интервю във вестник „Шоу“. Разясних истината в предаването „Сделка или не“ по Нова телевизия.

Ето как стоят нещата, според мен.

По време на предизборната кампания си пролича, че между банкерът Цветан Василев и бившият офицер под прикритие в ДАНС, обвиняем по мега-делото „Октопод“, е настъпило затопляне и вероятно сътрудничество. Двамата смъртни врагове се оказаха на една фронтова линия срещу правителството на ГЕРБ. „Галерия“ спря да пише за медийния монопол на Василев-Пеевски. Медиите на Цветан Василев и Алексей Петров започнаха да си прехвърлят теми. Както е и в моя случай.

Цветан Василев купи от Петьо Блъсков пресгрупа „168 часа“, подозирам,че сега финансира Петьо Блъсков или най-малкото приятелските на Нова българска медийна група разпространителски фирми подпомагат разпространението на „Репортер“.

Още на 13 май по телевизия „Bulgaria on air“ обвиних Цветан Василев,Сотир Цацаров,ТВ7, Главна прокуратура и ДАНС в изкривяване на вота на 12 май чрез фабрикуване на аферата „Костинброд“. В предаването „На светло с Люба Кулезич“ на 1 юни първа свързах управлението на БСП-ДПС-Атака с Цветан Василев и попитах: неговата бизнес-империя ли е новата Мултигруп? Зад сламения човек Любен Беров стоеше Илия Павлов, зад сламения човек Пламен Орешарски кой стои – Цветан Василев, Васил Божков, Гриша Ганчев ли или и тримата?! Разказах каквото знам за връзката Цветан Василев-Цветлин Йовчев. Последва нескопосана дописка срещу мен в агенция Blitz – брънка от „приятелските медии“ на Цветан Василев, както самият той предпочита да се изразява публично.

В Bulgaria news и в социалните мрежи писах за фалшивата сделка с Alegro Capital за собственастта на ТВ7, за сделката с „Доверие“, за ктиторството в манастира в Гигинци и по други теми, свързани с Цветан Василев… Вчера на профила си във Фейсбук коментирах съобщението на Moody’s за снижения кредитен рейтинг на Корпоративна търговска банка. И ето какво последва днес! Впрочем, за личен коментар на Виолета Станичич във Фейсбук, от КТБ поискаха нейните началници в Европейския парламент да я накажат. Че даже се похвалиха гръмогласно с този опит за сплашване. Е, аз понеже сама съм си работодател и няма на кого да ме наклеветят – поръчаха на Петьо Блъсков до ме атакува. Добре, де. Разбирам ви. Изнервени сте. Хем дадохте най-доброто от себе си Тройната коалиция да дойде на власт, хем сте недоволни от управлението,защото не сте й любимци. Ами имат си други фаворити. Това е положението, г-н Василев.

Имате много медии. Имате най-много медии от всички на света. Но истината е по-силна и от най-големия медиен монопол.

Bulgaria news

ПЕТЬО БЛЪСКОВ ПИТА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР ЗАЩО ЖУРНАЛИСТКАТА СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА БЕЗПЛАТНО ПОЛЗВА ДЪРЖАВЕН АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

WEB страница Afera.bg

Уважаеми господин министър, източници от посолството на Република България в Лондон твърдят, че апартаменти, собственост на българската държава в столицата на Великобритания се ползват безплатно от частни лица от доста време със съгласието на вашето ведомство. По специално те визират журналистката Соня Колтуклиева, която, според тях, от доста време ползва по подобен начин жилище със своето семейство.

От в.„РЕПОРТЕР” към г-н Кристиан Вигенин, министър на Външните работи.

Уважаеми господин министър,

източници от посолството на Република България в Лондон твърдят, че апартаменти, собственост на българската държава в столицата на Великобритания се ползват безплатно от частни лица от доста време със съгласието на вашето ведомство. По специално те визират журналистката Соня Колтуклиева, която, според тях, от доста време ползва по подобен начин жилище със своето семейство. Сигурно си давате сметка, че ако информацията е достоверна, то това сериозно компрометира нашата колежка. Очакваме Вашият официален отговор на въпроса има ли практика жилища от контингента на Външно министерство в чужбина да се ползват безплатно от частни лица и такъв ли и случаят с госпожа Соня Колтуклиева?

Петьо Блъсков,

гл. редактор на вестник „Репортер”

P.S.: Влиятелната журналистка Соня Колтуклиева („Труд“, БНТ, Bulgaria news) стана много популярна след участието си във VIP Brother’2012 – като най-интелигентната брадърка, която е обиколила света и като жена с изключителен гардероб.

4 коментара по “Скандал: Мултимилионерът Цветан Василев си отмъщава на звезда от ВИП Брадър

  1. Браво на Соня Колтуклиева! Не я е страх от мутро-банкера Цветан Василев. Евала. Тоя си мисли,че като открадна милиони от държавата,той ще коли и беси в България. Няма да стане! Народът е на улицата,заради такива като него. Мошеник. Крадец. Далавераджия. Хубаво го бяхте сравнили с Милко Калайджиев. Цветан Василев е финансов чалгаджията. Срам ме е от такива като него. Срам ме е,че съм от Габрово. Той е позор за нашия патриотичен и порядъчен край.

  2. ПЕТЬО БЛЪСКОВ – МАЗНО, ПРОДАЖНО, ЗЛО ПРАСЕ! За такива прасета друг комунист, но талантлив, а не бездарен – Йордан Радичков казваше, че „ядат кокошки“!

  3. Цветан Василев е мутро-банкер,който използва за „мокри поръчки“ пропаднали,алкохолизирани,банкрутирали мутро-драскачи като Петьо Блъсков. Тези са проклятието на България,хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *