СКАНДАЛ: ЛЕД ОТ СВИНЕФЕРМА ЗАЛЯ СЛЪНЧЕВ БРЯГ

led

 

Ледът е произвеждан в нерегистриран свинарник, при „невъобразимо нехигиенични условия“. Това е заключението от извършени проверки Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас обяви нейният директор д-р Георги Митев, цитиран от агенция „Фокус“. Свинарникът е бил в Ахелой и в него се е произвеждал лед от ледогенератор, при невъобразимо нехигиенични условия, който снабдява половин Слънчев бряг. Този ледогенератор нямаше регистрация при нас”, каза Митев.

Опасността идва от евентуално заразяване на водата, при което „при едно евентуално хранително натравяне причините ще се търсят в храната, а причината всъщност да се окаже в леда”, допълва д-р Митев.

66 проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата „ол инклузив”, са извършени от инспекторите на Българската агенция за безопасност на храните-Бургас в курортния комплекс Слънчев бряг. По думите на Георги Митев при проверките са издадени 9 предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването. Той добави, че през изминалата седмица са правени и съвместни проверки с други институции в Ахелой, Поморие и Слънчев бряг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *