СКАНДАЛ В НАРОДНО СЪБРАНИЕ: ДЕПУТАТИ СЕ ПСУВАТ И НАЛИТАТ НА БОЙ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ

ns

В срамната сцена са участвали председателя на комисията от ПФ Валентин Николов и депутата от ДПС Мустафа Карадайъ.

Повод за разпрата бил насроченото от председателя на комисията открито заседание, на което трябвало да бъдат представени резултатите от проверка на жилището на Мустафа Карадайъ. Въпросното жилище било придобито преди 12 години с компенсаторки и през юни ПФ поиска проверка на сделката.

Грозната сцена, при която двамата народни избранници, се хулили и псували, заплашвали и почти стигнали до физическа саморазправа се разиграла в края на заседанието на парламентарната комисия по етика. По тази причина в залата освен двамата участници в сцената присъствали само още четирима депутати. “Николов и Карадайъ си допряха главите точно като боксьори на ринга и се гледаха свирепо”, разказа техен колега. Николов и Карадайъ се псували и разменили реплики от типа на “Кой си ти?” – “А ти кой си?” – “Ти ще видиш аз кой съм!”. Кулминацията бил крясък: “Защо ме плюеш? Сега ще те наплюя и аз!”.

Двамата се заканили да подадат съдебни искове един срещу друг. Останал без подкрепа в комисията след 10-минутна яростна разправа Карадайъ се оттеглил.

Това не е първата срамна сцена в парламентарната комисия по етика. Преди време Николов имал премеждие и с депутата от “Атака” Илиан Тодоров, с когото се обиждали на “малоумник”. Но според очевидците сблъсъкът с Карадайъ бил в пъти по-страшен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *