Синоптиците: Студ и проливни дъждове ще залеят страната ни!

ДъждНай-дъждовната вечер тепърва идва в България, не забравяйте чадърите и дъждобраните!

Мрачно, студено, с чести, на места интензивни валежи. Такова ще е времето през утрешния ден и в двата почивни дни. Интензивността на валежите ще е силна и продължителна. Мощни превалявания на дъжд ще има почти над всичките части на страната, предават от razkritia.com. Температурите значително ще се понижат. Ще духат и силни ветрове. Усещането ще е за студено и донякъде мразовито време.

Срещу петък силата на валежите ще се засили. Дъждовните облаци ще идват от запад в посока към изток. Вероятността да се предвижат към Черноморието е огромна. Температурите няма да надхвърлят повече от 13-14 градуса. И това ще са максималните. Нощните ще бъдат значително по-ниски. Над планините времето също се очертава да е мрачно, дъждовно и студено. В по-ниските части на планинските масиви преваляванията ще са от дъжд, а във високите части на планината те ще бъдат от сняг.

Вятърът в петъчния ден ще е силен, мразовит, в източната част на страната ще нахлува още по-студен въздух от северните територии. Пак ще има много дъжд.

По протежението на Черноморието също ще духа силен и продължителен вятър. Температурите ще са сравнително ниски за сезона. Максималните температури няма да надхвърлят 14-15 градуса, но усещането ще е за по-студено време.

До края на съботния ден преваляванията от дъжд ще намаляват. В последния почивен ден те са почти минимални, като към края на денонощието ще престанат. В понеделник ще има повече слънце, но времето отново ще остане хладно за периода.

Синоптици напомнят да не тръгваме от къщи без задължителните чадъри и дъждобрани, защото нищо друго няма да ни опази от силните валежи на дъжда през идните няколко дена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *