Секси служителките вече ще бъдат уволнявани

Секси служителкаРаботодателите мога да уволняват служители, които им се сторят прекалено сексапилни, предаде Ройтерс. Това решение постанови Върховният съд на американския щат Айова, разглеждал дело на уволнена стоматологична помощничка, която твърди, че е изгонена от работа, защото била прекалено привлекателна. С единодушно решение съдът постанови, че стоматологът не е нарушил законите, като е прекратил договора на сътрудничката си, която неговата съпруга смятала за заплаха за брака им.

Стоматологичната помощничка Мелиса Нелсън работела за стоматолога Джеймс Найт повече от десет години и никога не е флиртувала с него, според свидетели по делото. По време на процеса обаче стоматологът разказа, че няколко пъти е правил забележки на Мелиса, че тоалетите й са прекалено тесни, че разкриват прелестите й и че го разсейват.

В хода на процеса стана ясно, че през 2009 г. стоматологът и сътрудничката му започнали да разменят съобщения по мобилните си телефони, като в едно от тях Найт дори попитал Мелиса колко често тя стига до оргазъм. На този въпрос Мелиса обаче не отговорила.

Същата година съпругата на Найт попаднала на тази „мобилна“ кореспонденция и поискала от половинката си да прекрати договора на сътрудничката си, защото тя застрашавала брака им. Стоматологът го направил в началото на 2010 г., но Мелиса се обърнала към съда с аргумента, че не е направила нищо нередно и че ако е била мъж, а не привлекателна жена, нямало да я споходи подобна съдба.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *