САЩ НЯМА ДА СВАЛЯТ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ, ДОКАТО МОСКВА ЕН ВЪРНЕ КРИМ НА УКРАЙНА

Rex Tilyrsyn bgnes

Според държавния секретар Рекс Тилърсън усилията в преговорите с руската страна са съсредоточени именно върху ситуацията в югоизточната част на Украйна

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че санкционният режим на страната му спрямо Русия ще продължи до възстановяване на териториалната цялост на Украйна. „Този режим няма да се промени докато не приключи руското нахлуване в Украйна и украинската териториална цялост не бъде възстановена“, каза той в изказване пред Атлантическия съвет във вторник.

Според него „не трябва да се оставя без внимание нахлуване в други страни и превземане на тяхна територия“. „И това стана основание за прилагане на много твърд режим на санкции, който САЩ и Европа въведоха към Русия заради такова нахлуване“.

Държавният секретар отбеляза, че сега САЩ в преговорите си с руската страна са съсредоточени именно върху ситуацията в югоизточната част на Украйна,тъй като там продължават да загиват мирни граждани. „Нашият приоритет е да постигнем прекратяване на насилието. Сега работим с Русия, за да разберем можем ли да постигнем някакво споразумение за мандат за сили на ООН за опазване на мира, които да сложат край на насилието“, обобщи Тилърсън.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *