Сашо Роман, спомени: Жоро Илиев ми даде 10 бона за песен

Жоро Илиев“Възприемам творческото си име повече, отколкото Александър Първанов, както съм кръстен”, каза в тв предаването „Тази неделя“ култовият Сашо Роман. Той твърди, че в неговата къща музика не се слуша, защото когато си е у дома, си почива.“Когато съм пял пред политици, те се правят, че не обичат фолка, но всъщност го обичат, щракат с пръсти и припяват”, твърди изпълнителят на балади. “Но те дават сериозни бакшиши, затова хората от гилдията не отказват да пеят пред тях”, уточнява Сашо Роман. Иначе съм пял и за политически партии, но това беше преди време.

“Най-големият ми бакшиш, койъто съм получавал, е 10 хиляди лева, това стана, когато работех “Кошарите”, спомня си певецът. “Даде ми го Георги Илиев, но не беше само за мен, а за всички работещи в заведението и оркестъра. Изпях една от любимите му песни, той остави парите на масата и си тръгна. Пял съм на Карамански, приятел съм бил на всички известни имена след 1990 година”.

Певецът твърди, че Карамански му предлагал да вземе заведение, да го управлява, давал му е жилище, апартамент, но отказал. “Аз съм друг човек, искам всичко да си купя сам – и жилището и колата”, твърди Роман.

“Почнах да свиря на тромпет на 8 години в Койнаре”, спомня си още Сашо Роман. “Баща ми беше музикант, братята на баща ми свиреха. От тях съм научил много. На 11 години тръгнах да свиря по сватби с тромпета. Напоследък обаче не ходя, не съм свирил на тромпет от 1999 година”.

Той твърди, че е пропял по сватбите. “Трябва да веселиш хората, на едно тържество в Горна Оряховица ме поканиха от хората на Слави да пея в тяхната рубрика “Рома ТВ” и оттогава започнах да пея”, каза още певецът.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *